tatjana mamula
Istraživačka agencija „Masmi” je specijalizovana za istraživanja tržišta i istraživanja javnog mnjenja u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Osnovana je početkom 2001. godine. U saradnji sa „Masmi Adriatica” iz Zagreba pokriva teritorije Albanije, Kosova i Hrvatske.
Agencija je sertifikovana za konsalting za mala i srednja preduzeća od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj.
„Masmi” tim čini 10 stalno zaposlenih, od kojih je 8 žena, 12 honorarnih saradnika, 12 supervizora, 300 anketara i preko 100 tajnih kupaca.
Tatjana Mamula ima veliko iskustvo kao mentor u mnogim projektima Udruženja poslovnih žena Srbije, kao i u internacionalnom mentorstvu kao član Programa Cherie Blair Foundation for Women’s Mentoring Program. Radi kao ACC sertifikovani biznis kouč, kao i profesor iz oblasti marketinga na Univerzitetu Metropolitan.
Kao neko ko rukovodi agencijom „Masmi” već 15 godina, Tatjana često voli da kaže da je ključni faktor za održivi razvoj ulaganje u obrazovanje zaposlenih.
„Ko danas ume da komunicira, ko je obrazovaniji, ko zna kako da prati i analizira konkurente i potrošače, i ko je inovativniji, definitivno ima šansu da izgradi pobednička rešenja”, ističe Tatjana Mamula.
Dodaje i da ne postoji formula za suočavanje sa današnjim izazovima, već samo kontinuirani rad na nekoliko nivoa – lični rast, razvoj firme, stabilnost porodice i napredak zajednice.
„Sve u svemu, to vidim kao lanac sa čvrstim prstenovima. Ako učestvujem i doprinosim mom lokalnom okruženju, i svi ostali urade to isto, zajedno stvaramo sinergiju višestrukih efekata u cilju jačanja celokupnog društva”, zaključuje Tatjana.
Agencija „Masmi” je član mnogih strukovnih udruženja: ESOMAR (Svetsko udruženje za marketing istraživače), Udruženje poslovni žena, Srpska asocijacija menadžera
Dr Tatjana Mamula
Preuzmite PDF u većoj rezoluciji formatu